måndag 31 december 2012

Nyårsafton

Ikväll har vi lyxat i sann 90-tals anda. Först karamelliserad brieost och parmesankex med caviar. Till varmrätt blev det inbakade quornfileer med klyftpotatis och fetaostgratinerade rödbetor. Sist (och bäst för en sockerknarkare som mig) blev det vit choklad pannacotta med hallon och ett chokladflarn. Nom nom.


Dottern tyckte att pannacottan passade bättre i håret än i magen.


Efter middagen blev det disco. Hela familjen dansade loss!! Och nu sover båda barnen och vi ska komma fram till vilken film vi ska se. Gött slut på ett bra år!!

- Fru Svensson filosoferar

Stora pojken

Hela julen har sonen varit utan blöja, sedan ett par dagar tillbaka även på natten. Stora killen!!


Han har dessutom myntat ett ord som man undrar varför det inte finns, nämligen racer-raket. Här sitter han i en raceraket och är så där fin som bara han kan vara, min älskade pojke. Jag är stolt som har en så fin son!!

- Fru Svensson filosoferar

lördag 29 december 2012

Lediga dagar

Härligt med lediga dagar, synd bara att mina man jobbar alla dagar jag är ledig, för jag saknar honom. Utan honom känner jag mig lite halv, men missförstå mig rätt, jag är väldigt självständig och det är han med men det är najs att ha någon i närheten, umgås på avstånd, bara veta att någon finns om man behöver det, fast han är juh sjukt rolig också så det är skoj när vi umgås med!

Har fått till två korta joggingpass i veckan och hoppas på att få till ett till. Eller träna satan på nyår och sen sitta nyduschad i nytvättade myskläder och äta trerätters med familjen. Låter inte fel. Får fundera lite till på det. Tror dessutom jag har klurat ut vad vi ska äta till middag. Längtar redan!

torsdag 27 december 2012

Pepparkakscheescake

Nom nom. Ikväll har vi smaskat på pepparkakscheesecake. Den är to die for!! Ni hittar preceptet här.


Sen undrar jag vad ni ska äta på nyår?
Känner mig vilsen i nyårsdjungeln för jag vill laga något festligt men vill inte stå i köket hela kvällen.

- Fru Svensson filosoferar

tisdag 25 december 2012

Och så kom Tomten

Vilken härlig dag vi hade igår! God mat, trevligt sällskap och massa paket. Jag kom ett steg närmare min dröm om kitesurfing, nu saknas bara våtdräkt och sele. Fick några slantar också som jag idag omvandlat till barfotaskorna. 2013 kommer bli ett aktivt år!


Såg dessutom att de ska rea ut en tröja jag klämt på länge för halva priset imorgon. Hoppas jag hinner ut en tur på rean!

- Fru Svensson filosoferar

söndag 23 december 2012

Julaftons morgon. Jag kan inte sova så jag funderar på att gå upp och gå en långpromenad med hunden i mörkret. Längtar efter denna dagen!! Längtar efter god mat och härligt häng med familjen.


Hoppas att ni också får en riktigt fin jul!!

- Fru Svensson filosoferar

onsdag 19 december 2012

Lycka

Alla sover, tyst det är i huset. Lyx. Jag ligger ensam i soffan med en kopp glögg, några pepparkakor och nybakta saffransbiscotti samtidigt som ljusen är tända och jag själv får välja vilka serier jag ska kolla på. Det här är balsam för själen.


- Fru Svensson filosoferar

tisdag 18 december 2012

Hooked

Just nu är jag lite besatt av tradera. Jag älskar juh fynd så jag kan sitta i timmar och leta och fundera. Oftast köper jag inget för jag blir lika nöjd av att bara hitta fynd (oftast). Just nu har jag fastnat för dessa underbara hattlampor!! Galet snygga och precis lagom.


Men jag har inget vardagsrum så jag borde inte även om jag vill.


- Fru Svensson filosoferar

måndag 17 december 2012

Lediga dagar

Efter fyra lediga dagar är jag åter på väg till jobbet. Känns lite skönt och jag känner mig redo för mer ledighet. Men om fyra dagar börjar julledigheten. Längtar!


I helgen har vi gjort allt det där på att-göra-listan som aldrig blir av. Sonen har fått en ny säng så att jag också får plats att sova i den. Och igår var vi på Vellingeblomman med min mamma och spanade in alla tomtarna. Barnen tyckte det var mysigt, dottern stönade fram Ooooh!! med jämna mellanrum.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 14 december 2012

Önskelista

I år önskar jag mig nästan bara träningsutrustning, dels för kitesurfing och dels löpningen. 2013 ska bli ett aktivt år!!

Önskelistan:
Kite
Kitebräda
Sele
Hjälm
Våtdräkt
Five Fingers strl:38
Köksstol
Marinblå kofta
Vinterskor
Broddar
Vätskebälte
Resa

Men mest av allt ser jag fram emot att hänga med min familj, mysa och bara njuta. Känns riktigt najs att inte ha någon hysteri. Jag har dessutom tagit ledigt som igår och på måndag för att vila lite, hänga med fina familjen och ha det gött! Ett mycket bra beslut!

- Fru Svensson filosoferar

Skillnad

Idag passade jag på att testa ett par Five fingers medan min man provade vinterkängor. Åhh va jag längtar till våren. Nu vet jag att skorna är sköna, tror verkligen det här blir min grej!!


Lite skillnad på att springa med Five fingers och vinterkängor.

- Fru Svensson filosoferar

måndag 10 december 2012

Prestation

Det har kommit 5cm snö i Skåne och det innebär kaos. Varje år samma sak. För att hinna med tåget hem fick jag jogga 1km i de största vinterskorna som Gud har skapat. Vilket träningspass!! Vinterjacka, mössa, handskar och tunga skor. Nu sitter jag på tåget och eftersvettas. Puh!


Jag vet, skorna är overkill när det är 5cm snö, men jag har inga andra. Snygga vinterskor står på önskelistan.

- Fru Svensson filosoferar

fredag 7 december 2012

Dagen som inte blev

Denna dagen har jag längtat efter länge men tyvärr så har jag fått avboka min tattueringstid av lite olika anledningar. Känns så jävla ruttet!! Skulle äntligen bli klar med min arm och få dotterns namn på handleden bland de övriga familjemedlemmarnas namn.

Ellen Westholm på Zoi tattoo i Malmö är så himla duktig. Har jag tur så kan jag få en ny tid i början på nästa år. Vi får se. Längtar gör jag, och idag så känner jag lite sorg. Bokade nämligen tiden i augusti så jag har liksom sugit på karamellen ett bra tag. Ja ja, nya tag. Snart blir jag fin!!

onsdag 5 december 2012

Tjurruset

I söndags var vi hos våra vänner på julfika och fick älgstek till middag. Väldigt gott men sen har min mage fått lida i tre dagar. Älg är alltså inte så smart att äta när jag varit vego i sju år (med undantag av lite fisk och kalkon, med betoning på lite). Jag har fått ligga i fosterställning under ett täcke när jag kommit hem från jobbet på eftermiddagarna. Kanske beror på att jag haft mycket att stå i på jobbet också. Hur som, Linnea berättade för mig om ett lopp som heter Tjurruset. Jag blev såld!! Loppet är 1 mil långt och går i tuff terräng, man får vada i gyttja och kliva genom snåriga buskar, det kallar jag en utmaning!! Min plan för 2013 års löpning är att köpa mig ett par five fingers skor för jag tror att det skulle passa mig ganska bra och sen vill jag börja springa mer i terräng. För jag har insett att jag föredrar att springa i skogen och vid sjöarna, det ger mig mer mental styrka men det är också mycket jobbigare fysiskt. Så mycket terräng i kombination med någon längre tur på planare underlag är min plan för löpningen. Så Tjurruset hade varit väldigt skoj!!

Hur planerar ni att lägga upp er löpning? Vilka lopp ska ni delta i?

söndag 2 december 2012

Fyndklapp

Nu har jag verkligen tänkt till med julklappar till barnen. Fyndade ett My little pony slott med hästar på blocket som dottern ska få och sonen hoppas jag på att vinna ett Star Wars skepp på tradera till. Känns himla bra! Både för ekonomin, miljön och barnen!!

Sonen ska få ett par skor också och dottern får ett nattduksbord. Till våra föräldrar har vi fixat en väggkalender med bilder på barnen, några förstoringar på foton och en receptbok som jag gjort med familjens bästa recept i. Beställde boken förra veckan och ser fram emot att få se den. Se alla bilder som jag fyllt den med, känns som en riktigt bra julklapp!!

- Fru Svensson filosoferar

torsdag 29 november 2012

Pynt

Jag har legat sjuk de senaste dagarna. Inte orkat röra en fena. Men idag orkade jag, med många pauser, ta fram lite julpynt. Eftersom vi inte har något vardagsrum i år så blir det ingen julgran, därför har vi istället pimpat gardinstången. Och det blev riktigt mysigt!!


- Fru Svensson filosoferar

lördag 24 november 2012

Fin glitter

Jag skulle gärna fira jul och nyår i ett par glittriga byxor från Malene Birger. Frågan är bara hur skönt det är att sitta på paljetter?
Och måste man ha tant-knästrumpor för att inte frysa? Kan man känna sig snygg i hudfärgade knästrumpor? Knappt va?


torsdag 22 november 2012

Julklappar

Har ni tips på vad man kan ge en 1,5 åring i julklapp?
Eller en 3,5 åring?
Jag har verkligen ingen inspiration i år. Det blir nog inga julklappar om inte jag får lite ny inspiration och en kasse full med pengar!

tisdag 20 november 2012

Det suger

Är vaken sen ett par timmar tillbaka, mitt i natten. Kan inte sova och hjärnan går på högvarv. Känner att all min lust och ork börjar försvinna ifrån mig och jag vet inte riktigt hur jag ska bryta det. Allt som jag sett fram emot måste ställas in eller sättas på paus, när det händer så förlorar jag lite av mitt hopp. När jag inte har något som peppar mig så hamnar jag lätt på en mörk plats i livet, det är baksidan av att vara en känslomänniska.

Men jag får väl ta tjuren i hornen och krypa ner i sängen igen och hoppas att jag kan somna om så att jag i alla fall får två timmars sömn till. Enda som är bra med att vara vaken mitt i natten är att man får lite egentid. Synd bara att man inte har tillräckligt med energi sen när man sitter på jobbet dagen efter. Lösgodis har blivit min bästa vän för att stå ut på eftermiddagarna.

torsdag 15 november 2012

Fredags fin

Få saker får mig att känna mig så fin som fluga. Tycker att alla borde bära fluga ibland, både män och kvinnor. Stiligt, klassiskt och elegant, man blir lite som ett kinderägg! Tre saker på en gång, fint skal, trevlig och man kan roa sig kungligt i fluga.


- Fru Svensson filosoferar

onsdag 14 november 2012

Rent helvete

Det är inte smart att tvätta sin mobil i 60 grader. Mamma undrade om jag ville torktumla den också, jätte kul. Nu är den ren och jag blir nästan 6000kr fattigare om inte försäkringsbolaget hjälper till. Det kommer verkligen perfekt till jul!

måndag 12 november 2012

To die for

Jag säger som rachel Zoe hade sagt, dessa byxor är to die for!!
299:- från HM. Måste alltså ta mig till HM typ pronto och prova ett par.

fredag 9 november 2012

Ny dag, nya tag

Idag ska jag köra mannen till jobbet och sen så ska jag och kottarna köra till Malmö och hänga med mina föräldrar en sväng. Ska iväg en snabbis till guldsmeden och fixa till min mosters ring också. Och kanske köpa en pepparkaks dress till dottern. Snart dags att ta julkort nämligen.

På tal om jul så känns det riktigt bra i år. Jag har (än så länge) ingen köpdjävul i mig! Barnen ska få en sak var hade vi tänkt. För de kommer få från mina föräldrar, min mormor och svärmor också. Känns så onödigt att ha ett helt rum fullt med saker som inte används, så hellre få men bra saker. Så tänker vi. Sonen får nog lego, men vad ska man ge en sjövild 1åring?


- Fru Svensson filosoferar

Till salu

En stor vit hund är till salu. Mer vild än tam. Om du uppskattar att pajen som du lagat (för att ha lunchlåda i en vecka) är uppäten när du kommer ner till köket så är detta hunden för dig!!!


För att förtydliga: detta är en bild på pajen och inte på hunden.

- Fru Svensson filosoferar

onsdag 7 november 2012

Duktig

Igår var jag duktig och tränade på lunchen. Hade en lång dag på jobb så jag kände att jag behövde röra på mig. Efteråt blev det carbonara med massa broccoli. Tror att jag blivit beroende av broccoli.


Ska bli bättre på att träna på jobbet så att det faktiskt blir av. Är lite pepp på att önska mig Malmömilen eller i alla fall en startplats i julklapp. Saknar att jogga, till helgen kanske jag kan få till en runda.

- Fru Svensson filosoferar

måndag 5 november 2012

Liten blir stor

Vår lilla tjej börjar bli stor. Hon går själv, säger ifrån när blöjan ska bytas, sitter på stol utan bygel vid bordet, äter med sked och snackar en massa, få ord men hon ser till att vi förstår henne. Hon är så cool!!


- Fru Svensson filosoferar

lördag 3 november 2012

Österlen lyser

Den här helgen är det Österlen lyser, det vill säga att de sätter ut marschaller längs vägarna, har loppis på kvällen och massa annat mys. Vi följde med ut när de tände marschallerna i byn som mina föräldrar har sommarhus i. Så himla fint med alla ljus.


Nu längtar jag ännu mera efter att få pynta hemma. Soft att få hänga med familjen också.


Tråkigt bara att mannen fick köra hem och jobba. Men han och sonen hade haft en bra dag på tropikmässan i Malmö så jag tror att han var nöjd ändå :)

- Fru Svensson filosoferar

fredag 2 november 2012

Halloween

Idag har vi karvat pumpor och pysslat. Hela familjen var samlad, det är nog då jag mår som bäst. Sparade lite pumpakött som jag ska laga soppa på.


Jag är lite extra kär i min familj just nu. Fina ungar, underbar man.

- Fru Svensson filosoferar

torsdag 1 november 2012

Att längta

Jag längtar efter julen, eller mest pyntet. Längtar efter att sätta upp ljusslingan runt balkongen och garaget. Hänga upp lucian som svärmor har stickat och adventsljusstakarna. Längtar efter att baka kakor, lussekatter och dricka glögg.


En månad kvar, sen är det fritt fram!

- Fru Svensson filosoferar

tisdag 30 oktober 2012

Myshörnan

Vår hall på ovanvåningen har blivit tv/gästrum, mest tvrum eftersom vi sällan har gäster som bor över. Nu har vi iaf pimpat myshörnan med nya kuddar och två mjuka fällar. Den sista tiden har vi dessutom haft en del levande ljus tända så mysfaktorn är extra hög. Hunden älskart! Så nu ska jag bädda ner mig bredvid henne och datanörda och kolla på TV. Livet är extra gott ibland!


- Fru Svensson filosoferar

måndag 29 oktober 2012

God kväll/natt/morgon

Min dygnsrytm är helt upp fuckad. Igår somnade jag vid 18 tiden för jag var helt slut som artist. Istället var jag vaken någon timme vid midnatt, somnade om för att sedan vakna för dagen kl 04. Det är inte okej. I en vecka nu har jag vaknat vid 04. Jag orkar juh inget!! Som i lördags när det var Så mycket bättre så somnade jag i reklamen efter lunchen, jag missade alltså programmet som jag längtat efter i ett halvår. Fail. Har ni tips på hur man styr upp ett dygn?

- Fru Svensson filosoferar

söndag 28 oktober 2012

Bonanza


Som om inte jag handlat tillräckligt med skor i lördags så begav vi oss ut igår och köpte vinterskor till barnen. Galet va dyrt det är med barnskor. 800:- för ett par skor som de kan ha en säsong! Det blev ett par Sorel till dottern för 599:-, köpte ett par till sonen förra året och de var kanon!! Lite klumpiga men sonen hade inte våta fötter en enda gång och det är värt mycket.


Sonen fick ett par Warp kängor som tål vatten. För 299:- känns de som ett par riktigt bra skor.


Och han älskar dem! Båda är köpta på stadium.

- Fru Svensson filosoferar

lördag 27 oktober 2012

Skynda fynda!

Idag har jag och min mamma varit på Ilse Jacobsen outlet. Vilket kaos, men lätt värt det!
Tre par skor rikare!!
Gummistövlar för 300:-


Boots för 500:-


Sneakers för 100:-


Fast gummistövlarna ska jag få i julklapp så de är inte mina än.

- Fru Svensson filosoferar

fredag 26 oktober 2012

Exotiskt

Igår åkte vi in till stan för middag hos mina föräldrar och så sov vi över. Sista turen med hunden vid 22-tiden i parken kändes exotisk för lantisar som oss. Så lyxigt med gatubelysning, till och med inne i parken. Vi kunde se var vi gick!! Och vi såg andra människor!! Det händer typ aldrig hemma.


Wow! Och mitt huvud slapp rusa iväg i tankarna. När jag blir mörkrädd fantiserar jag ofta om blodiga men med yxor som jagar mig. Denna gången kunde jag promenera i lugn och ro. Lite knäppt för Malmö är rätt mycket mer kriminellt än skogen där jag bor. Tänk vad några lampor kan göra!

- Fru Svensson filosoferar

onsdag 24 oktober 2012

Man kan

Bara så att ni vet så kan man åka skateboard med finskor. Lite svårt men det går.


- Fru Svensson filosoferar

tisdag 23 oktober 2012

Ordlista

Tänkte tolka för er så att ni kan lära er min sons härliga ord.

Fjans - svans
Habbo - hamburgare
Kopporn - popcorn
Dansbyxor - shorts
Tållen - kontrollen

De här orden kommer dagligen men han blir bättre och bättre på att prata och berätta saker. Härliga unge!! Och när han kommer på kvällen och säger Dansa pååsa så vill han att vi sätter på panetoz på spotyfi och dansar vilt till Dansa pausa. Gangnam Style är en annan favorit.

- Fru Svensson filosoferar

söndag 21 oktober 2012

Jag lever

Om ni oroar er så kan ni sluta med det, jag lever. Är bara lite asocial och har fullt upp i mitt lilla huvud med att reflektera och analysera mig själv, alla andra och livet i stort. Sen jag började jobba så känns det inte så spännande att blogga längre, livet består mest bara av vardag.

Fast i helgen har vi kalasat. Barnens gudmor är på plats och igår kom mina föräldrar en sväng. Vi fick trycka in oss runt vårt lilla köksbord och alla fick plats. Ibland saknar jag vårt vardagsrum med det är inte så ofta faktiskt. Tycker det funkar fint som det är. Och nu ska vi nog sälja soffan för att styra upp ett träningsrum. Känns onödigt att ha en soffa som tar upp ett helt rum när vi aldrig använder den.

På tal om träning så har jag fått avstå ett bra tag pga ont i halsen och hosta. Längtar efter att få köra ett pass!! Känna musklerna arbeta. Men nu när jag förlorat muskelmassa så har jag också gått ner i vikt. Under 70kg, det trodde jag aldrig mer att jag skulle göra. Kändes overkligt så jag fick ställa mig på vågen tre gånger. Hade dessutom ätit frukost innan.


- Fru Svensson filosoferar

lördag 13 oktober 2012

Tokerier

Linnea skrev om sina knäppa grejer som hon gör så jag tänkte svara på hennes inlägg nu. Precis som Linnea så kan jag inte använda nya grejer på en gång. Måste städa först och det måste kännas rätt. Att leva med en man som sliter upp allt och ibland börjar använda sakerna redan i affären får min hjärna att bli spattig. Det värsta är när vi varit på typ IKEA och mannen plockar upp allt det nya innan vi städat, jag mår dåligt av det, psykiskt knäckt.

Så fort bensinlampan i bilen börjar lysa så får jag panik och föreställer mig olika scenarion där jag får motorstopp.

När jag är ute i skogen när det är mörkt ser jag men med yxor i huvudet som jagar mig. Och sen jag såg Twilight har det även börjat hoppa varulvar i trädtopparna.

Och kollar jag på skräckfilm så måste jag stänga fönster och vädringsluckorna för det kan klättra äckliga människor typ som från Huset som Gud glömde in genom dem. Behövs inte ens skräckfilm, räcker det är typ Criminal Minds så får jag panik. Moget.

Eftersom jag är säker på att jag ska dö i en trafikolycka så är jag en rätt jobbig codriver som berättar när folk inte håller hastighetsbegränsningar osv.

Ja, det var väl mina tokerier, vad har ni för tokiga idéer?

- Fru Svensson filosoferar

Dagen D

Vilken härlig dag! Har hängt med familjen. Vi åkte in till Malmö för lite brunch med en hallon/lakrits milkshake som var to die for!! Om ni är i Malmö så måste ni besöka Sugar Ditch!!


Sen åkte vi till Vellingeblomman och gick på spökrunda men den var lite för läskig för barnen. På vägen hem stannade vi i Malmö igen för lite shopping och tidig middag. Efter maten gick vi ut till lekparken, samlade kastanjer och njöt av höstsolen.


Nu har vi bäddat ner oss i soffan och ska mysa järnet. Blir nog lite glass för att toppa dagen lite extra!

- Fru Svensson filosoferar

fredag 12 oktober 2012

Bra jobbat!!

Idag sprang jag hem från tåget efter jobbet. 5 km blev det och det var riktigt tungt. Märks att det var längesen jag sprang för kroppen var inte alls med. Hade dessutom glömt hörlurar vilket gjorde det till en lång och seg tur, som tur är bor vi vackert nära skog, åkrar och hav. Det blev iallafall en runda och det klappar jag mig själv på axeln för. Det svåraste med att springa är oftast att få tummen loss och komma iväg.


- Fru Svensson filosoferar

onsdag 10 oktober 2012

Happy shoes

Har ni sett att Happy socks gjort ett samarbete med Keds vilket resulterat i två par skor, ett par för damer och ett par för herrar. Väldigt snygga!! Skulle gärna köpa ett par men det går emot allt sunt förnuft att köpa vårskor på hösten. Så varför har de valt att lansera dem nu?
Damskon är blåprickig nertill och rödprickig upptill men jag gillade denna kombon bäst och de finns i storlek 39. Men som sagt vårskor när man letar höstskor?
Snygga är de i alla fall!!

tisdag 9 oktober 2012

Finns mina drömskor?

Alltså nu när jag är sjuk så är jag hemma och har lite extra tid att knarka skor på. Min garderob söker efter ett par höst/vinter skor men eftersom jag bor i Skåne så är det mest höst jag behöver. Alltså, skon ska tåla regn, lite kyla, vara snygga och passa både till kjol och byxor (men inga höga stövlar för jag är allergisk mot att stoppa ner jeansen i höga stövlar), vara klassiska men ändå ha det där lilla extra. Finns de ultimata skorna?
Glömde nog lägga till att de inte får kosta en förmögenhet. Här kommer några av de jag fastnat för hittills men som av olika anledningar ändå inte är perfekta.
 Dessa snyggingar bkommer från Zara för typ 1400kr men efter skoutmaningen har jag insett att mer än halva min skogarderob glittrar. Är det då ett vinnanade koncept eller dags för något nytt?
Zaras skor är dessutom ofta hårda i sulan vilket är ett stort minus.
 Sneakers från Have 2 Have. 400 bananer men gjorda i tyg, håller de mot regn?
 Samma sak med dessa, men glad blir man i alla fall!!
 Ett par sjukt klassiska men kommer jag inte att se ut som en vandrande Chesterfield fåtölj?
Hittade den för typ 1700kr på Zalando.
 Björn borg har den bästa sulan hittills, rågummi brukar vara mjukt, skönt men samtidigt stabilt att gå runt på. Hade de varit skinn även upp på haftet och inte mocka hade de redan bott här hemma. Pris: 1200 pix och även de kommer från Zalando.
Kanske ska tillägga att jag har en man som inte gillat ett enda utav paren jag visat vilket gör mig lite skeptisk, dumt nog för han brukar inte gilla det jag köper förrens jag tar på mig det. Skyller på att jag är sjuk och känslig. Sen undrar jag om det bara är jag som tycker att kläder och skor har blivit så himla dyrt de senaste åren?

måndag 8 oktober 2012

The botten is nådd

Imorse planerade jag att springa hem från tåget efter jobbet men nu ligger jag i sängen och orkar inte ens gå upp till toaletten. Har nog åkt på flunsan för jag är febrig, har ont i lederna och är illa mående. Det suger. Och att ta hand om två barn när man känner sig mer död än levande är inte lätt. Hatten av till alla er ensamstående föräldrar, jag förstår inte hur ni klarar det.

- Fru Svensson filosoferar

söndag 7 oktober 2012

Rutavdrag

Idag har vi hängt på lekplatsen, grävt i sandlådan, fyllt lastbilen och kört och tömt lastbilen för att gräva upp mer sand. Det blev en del rutschkana åkt också, båda barnen tillsammans var dagens melodi!!


Och så har jag insett att jag inte kan bli någon topp politiker för hur skulle jag kunna stå för att jag gillar barnarbete?
Sonen har dammsugat, moppat och torkat av!! Världens bästa unge, honom kommer jag kunna sälja dyrt!! Fast jag behåller honom nog ändå, gör honom redo för att bli en fin man, en som hjälper till hemma och tycker att jämlikhet är värt att sträva efter. Tänk att min lilla kille kanske gifter sig en dag i framtiden??!
Känns juh helt overkligt!


- Fru Svensson filosoferar

fredag 5 oktober 2012

Att jobba

Sen jag började jobba känns det inte lika inspirerande att blogga. Har inget att skriva om eftersom jag bara jobbar, lagar mat, nattar barn och somnar. Mitt jobb kan jag inte heller skriva om eftersom vi har sekretess. Och jag hinner sällan springa eller träna. Fast jag är ändå väldigt nöjd. Trivs så himla bra på jobbet med mina kolleger och så. Rutiner är en höjdare också, speciellt nu när hela familjen är synkad.

Mina föräldrar har alltid älskat att gå till sina jobb och det har väl färgat mig en del. Jag har alltid velat ha ett jobb som jag längtar att få gå till. Missförstå mig rätt, jag skuttar inte frivilligt varje morgon men för det mesta ser jag fram emot att få gå och jobba. Jag känner mig lyckligt lottad som fått denna möjligheten och stolt över att jag lyckats ta mig dit av egen kraft.

- Fru Svensson filosoferar

torsdag 4 oktober 2012

Ingen himmel är så blå som din

Igår var det minnesstund för min vän som gick bort för någon vecka sen. Det var en fin stund och jag fick träffat många från förr. Många minnen väcktes till liv. I sex år var han en del av min vardag, min innersta krets. Nu är han borta. Så svårt att förstå att livet är så definitivt. Man ska ta tillvara på livet, något min vän verkligen visste hur man gjorde. Han tog alla chanser och fick uppleva mycket på sina 30 år, mer än de flesta andra hinner med.


Tack Johan för att du delade med dig av din glädje!


- Fru Svensson filosoferar