lördag 5 juli 2014

Att lära sig om livet

Mina barn lär mig så mycket kloka saker. Dottern har länge velat klippa håret kort men jag har inte riktigt velat för hon är så fin i långt hår och hennes hår är det enda som visar på att hon är en tjej. Länge har vi funderat på detta, tänk om hon ångrar sig och blir ledsen?! Igår fick hon sin vilja igen för jag vill inte vara den som står i vägen för hennes lycka. Mitt jobb som mamma är att få mina barn att må bra och växa upp till snälla människor med öppna hjärtan.


Hon blev så lycklig!! Inget mer hår som tovar sig i nacken, vi behöver inte bråka om att borsta håret, inget hår i vägen i ansiktet när hon upptäcker världen! Hon blev friare och lyckligare. Världens coolaste tjej!! Och så längtar hon till dagis så att hon kan visa upp hur snygg hon blev i håret.


Jag ser min ändå som en förälder med lite koll på könsroller och normer. Ändå kan jag känna lite sorg för att min dotter har kort hår och vägrar använda klänning. Men va fan spelar det för roll när hon är lycklig?!! Man ska njuta av livet och inte anstränga sig för att passa in i en liten box. Man ska göra det som gör en lycklig för det är det man mår bäst av. Den där lilla tjejen lär mig mycket om livet!!

- Fru Svensson filosoferar

2 kommentarer:

  1. Så cool liten människa som vet vad hon vill! :)

    SvaraRadera
  2. Klokt tänkt... Och känner igen mig en del, men är nu när barnen är större väldigt glad att jag låtit dem "gå sina egna vägar" så pass mycket. Bl.a. med en kortklippt tjej under en period :) Och en kille med färgglada kläder... Det är något väldigt bra att ha med sig, att våga välja det man själv vill... Inte styras av vad andra vill...

    SvaraRadera