onsdag 26 oktober 2011

Receptet


Ingredienser
0.5 kg morot
0.5 kg jordärtskocka
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
2 lagerblad
1 kvist färsk dragon / 1 msk torkad dragon
1.5 l grönsaksbuljong
2 tsk citronsaft
4 msk crème fraiche
2 msk smör


Smördegspinnar200 g smördeg
1 st äggula
2 msk vallmofrön
Salt
Peppar


Gör så här

1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Skala lök, vitlök, morot och jordärtskocka, riv ner i en kastrull med hjälp av ett rivjärn.
3. Svetta i en kastrull med smör, lagerblad och dragon.
4. Slå på buljong och koka i 20 minuter.
5. Smördegspinnar
Kavla ut smördegen, picka med en gaffel och pensla med äggula.
6. Skär 2 cm tjocka remsor.
7. Strö vallmofrön, salt och peppar jämnt över.
8. Ta smördegsremsorna en och en och snurra ihop till långa pinnar, lägg på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i 10-15 minuter.
9. Smaka av soppan med salt och citronsaft.
10. Servera med en klick crème fraiche i tallriken och smördegspinnarna.

Jag hade inga vallmofrön hemma så jag tog krossade linfrön istället och det blev riktigt gott det med! Det va extra roligt eftersom sonen kunde hjälpa till och göra bröden med lite hjälp från mig. Jag gillar när vi gör saker tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar