måndag 9 april 2012

Chokladmarängtårta Mojito

Här kommer receptet på mojitotårtan vi åt på påskafton. Om man har ont om tid kan man säkert köpa vanliga marängbottnar och bara göra grädden. Extra gott om man gör grädden lite i förväg så att myntan hinner ge ifrån sig sin goda smak.




  • SVÅRIGHETSGRAD: Medel
  • TILLAGNINGSTID: Över 60 min
  • PORTIONER: 10
Sött, frasigt, segt och så choklad! Drömtårta för chokladälskare inspirerad av drinken mojito med lime, mynta och hallon.

Ingredienser

Fyllning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Vispa äggvitor och citronjuice till ett hårt skum med elvisp.
  3. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet.
  4. Rita två rundlar på två bakpappersklädda plåtar, ca 25 cm i diameter (för 10 port). Bred ut smeten i rundlarna.
  5. Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timme, byt plats på dem efter halva tiden. Eller grädda i 125°C varmluft. Stäng av ugnen. Låt marängbottnarna stå kvar i 4 timmar.
  6. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner limeskal, juice och mynta. Vispa grädden hårt. Blanda den med äggsmeten.
  7. Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat. Bred på hälften av grädden. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden. Garnera med hallon och myntablad. Servera med extra hallon.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Tips

Bottnarna kan bakas flera dagar i förväg och förvaras torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar