måndag 9 september 2013

Proteinbars

Ingredienser:

200g proteinpulver
100 g havregryn eller dinkelflingor
Ca 1 dl mjölk
100 g jordnötssmör
30 g kakao
+30 g mörk choklad att täcka barsen med (kan uteslutas) och en näve jordnötter

Så här gör du:

1. Blanda alla torra ingredienser samt jordnötssmöret och sirapen i en stor skål.

2. Tillsätt lite mjölk i taget och rör om med händerna tills smeten har blivit kladdig men väldigt fast (nästan hård, det kan behövas mer än 1dl beroende på ditt proteinpulver).

3. Bred ut smeten på en bricka täckt av bakplåtspapper. Smält chokladen och bred den över smeten. Grovhacka jordnötter och strö över.

4. Ställ in brickan i kylen en stund så smeten stelnar, och skär den sedan i lagom stora bars. Du kan sedan slå in proteinbarsen i plastfolie eller lägga dem i tätt slutande burkar och förvara i kylen upp till en vecka. Jag testade att frysa hälften så jag kan återkomma när jag vet om det var en bra idé!


2 kommentarer:

  1. Vad har du för proteinpulver?

    SvaraRadera
  2. Gymgrossisten tror jag vi köpte sist. De har 1kg för 159kr, whey 80. Det var det som rekommenderades på flest forum :)

    SvaraRadera