lördag 25 februari 2012

Citron och vallmokaka


Igår när dottern blev 6 månader så firade vi det med att jag och sonen bakade en kaka. Enligt receptet ska man göra muffins med vi gjorde det i en form med löstagbara kanter och hade den inne i ca 30 minuter. Väldigt smarrig!! Fast det blir för mycket frosting. Ja, det kan tydligen bli för mycket..

Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
1 dl blå vallmofrön
Skal av 2 citroner och saft av 1 citron
(Du behöver 3 citroner om du ska göra frosting också).

Lemon cream cheese frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 citron och saft av en ½ citron
100 g phiadelphiaost
Vallmofrön och vita vinbär till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal av saften av en citron. Tillsätt vallmofrö och ytterligare rivet citronskal och citronsaft.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Lemon cream cheese frosting:
Blanda smör, florsocker, vaniljsocker, rivet citronskal, citronsaft och philadelphiaost tills det blir krämigt. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med vallmofrö och vita vinbär.

 Baka, smaka och njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar