tisdag 3 juli 2012

Knäckebröd

Igår bakade vi även knäckebröd, kanske till och med världens godaste knäckebröd. Yvonnes knäckebröd.


3 dl grovt rågmjöl
3,5 dl havregryn
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl kruskakli
2 dl solrosfrön
1 tsk salt
7 dl vatten
Flingsalt

Blanda allt (utom flingsaltet).
Bred ut tunt på tre bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt.
170 grader varmluft, alla tre plåtarna på en gång i 35-40 minuter. Öppna ugnen ca var tionde minut och släpp ut all ångan. Sänk värmen till 100 grader och torka bröder i 1 timme. När det är färdigt bryter du det i mindre bitar, äter och njuter. (Du kan säkert äta det helt men det verkar onödigt svårt, och stort)


- Fru Svensson filosoferar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar